inpraxis
Inpraxis: systemiske og narrative kommunikation og processtyring

Kurser

Hvad gør os syge og stressede i dag?

Anders Fogh Jensen.jpg

Hvad gør os syge og stressede i dag?

Samfund og samtaler

Filosof: Anders Fogh Jensen
Dato: 2. oktober 2018 i Århus

Problemer bor ikke inde i det enkelte menneske – de opstår, vedligeholdes og udvikler sig i et tæt samspil med kulturen. Vi har inviteret filosoffen Anders Fogh Jensen til at pit-stop i Aarhus, fordi han netop formår at sætte vores professionelle arbejde såvel som noget af det vi møder i vores egne liv ind i et større samfundsmæssigt og kulturelt perspektiv. Disse perspektiver kan udvide både vores tænkning og vores professionelle praksis.

Om sit oplæg denne eftermiddag siger Anders Fogh Jensen: ”Tilsyneladende bliver vi stressede og syge af ting, der kommer udefra, som inficerer os eller som presser os. Jeg vil i dette foredrag, at det er lige omvendt: Vi presser os selv og lider af indre overbelastninger. Det betyder ikke, at det er vores egen skyld, men vi sidder selv med nøglen til at ændre situationen”.

Fogh Jensen forklarer, hvordan vi lider af opslidninger snarere end nedslidninger, og hvordan de i højere og højere grad skyldes tilgængelighed, ubestemthed og konstante pirringer. Vi lever i en kultur, hvor nej’et er forsvundet og hvor ja’et er blevet det belastende.

Igennem sin samtidsdiagnose kommer Anders med et bud på, hvordan vores arbejdsliv og privatliv hænger sammen, og hvorfor de ord, vi bruger om stress kan være misvisende. For vi har alle for lidt tid og gør det aldrig godt nok, men hvordan hænger det egentlig sammen? Foredraget vil lægge op til en samtale om, hvad vi kan gøre, og hvordan vi kan samarbejde med dem, vi møder i vores professionelle arbejde fx omkring problemstillinger som stress og depression.

Anders Fogh Jensen (f.1973, Ph.D.) er filosof, foredragsholder, supervisor og terapeut. Han er forfatter til en lang række bøger, bl.a. Metaforens magt, Mellem ting – Foucaults filosofi, Projektsamfundet, Projektmennesket og senest den nyligt udkomne og meget omtalte Pseudoarbejde - Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting. Som underviser er han både skarp, levende og inspirerende.


Praktiske oplysninger

Tid: 2. oktober 2018 kl. 14.30-17.00
Sted: Mejlgade 51A, 2. sal, 8000 Århus C.
Pris: 375,- kr. inkl. kaffe, the og sødt.

Tilmelding: Send en mail med navn, arbejdsadresse og telefonnummer til as@inpraxis.dk. Skriv "Pitstop Fogh Jensen" i emnefeltet på mailen. Du modtager herefter en faktura. Man er først endelig tilmeldt, når beløbet er indbetalt. Tilmeldingen er bindende og pengene betales ikke retur ved afmelding senere end en måned før arrangementet.

Kontakt os for at tilmelde dig kurset.
Du kan finde vores andre aktuelle kurser her.