inpraxis
Inpraxis: systemiske og narrative kommunikation og processtyring

Kurser

Pitstop i Århus: Mobning og interventioner

csm_Nyt_billede_-_Stine_Kaplan_344f005e31.jpg

Mobning og  interventioner

Hvad kan vi gøre for at forstå mobning som fænomen? Og hvad kan vi gøre i praksis?

Forsker: Stine Kaplan Jørgensen
Dato: 14. maj 2018 i Århus

I efteråret gæstede Stine Kaplan Jørgensen Inpraxis i Helsingør – og det var en stor succes. Derfor har vi besluttet at gentage succesen, men denne gang i Aarhus. Gå ikke glip af dette første pit-stop i det jyske.

På baggrund af den nyeste forskning inden for feltet viser Stine Kaplan Jørgensen, hvordan mobning som fænomen kan begribes. Hun vil komme omkring spørgsmål som: Hvordan viser mobning sig på synlige og ikke-synlige måder? Hvad er baggrunden for, at mobning opstår? Hvilke begreber kan bruges til at forstå det komplekse fænomen, som mobning udgøres af? Denne eftermiddag på Inpraxis vil Stine Kaplan Jørgensen også præsentere den forskning, hun selv har bedrevet og de fund og pointer, som hun herigennem har opnået. Hun har sat fokus på samtalebaserede interventioner: pigemøder, rundesessioner, den gode stol etc., som bliver flittigt brugt på mange af landets skoler. Den tankevækkende konklusion på Stine Kaplan Jørgensens afhandling er, at gruppesamtalerne rummer den mulighed, at de kan forstærke fremfor at opløse mobbemønstre. Hvordan dette sker, vil blive præsenteret både med eksempler og med opsamlende pointer, som er relevante for os som praktikere.

Dette pitstop vil således åbne blikket for væsentlige faldgruber, der trods de bedste intentioner kan opstå i håndteringen af mobning, men vil samtidig også pege på, hvordan vi kan finde mulige veje frem i det fortsatte arbejde med antimobning. Hvad kan vi bruge som ledetråde i tilgange til arbejdet med mobning? Kom og hør Stine Kaplan Jørgensens analyse af mobningens væsen og de interventioner, som bruges mange stede – og bliv samtidig klogere på, hvordan du selv kan forholde dig til mobning, når du møder det i din praksis.

Stine Kaplan Jørgensen, adjunkt og Ph.d. ved Institut for Skole og Læring, Metropol, har i 2016 forsvaret en Ph.d. afhandling på DPU, som er lavet indenfor forskningsgruppen eXbus (exploring bullying in schools – www.exbus.dk). Stines forskning har fokus på mobning og interventioner og med en særlig opmærksomhed rettet mod intenderede og ikke-intenderede effekter ved gruppesamtaler.


Praktiske oplysninger

Tid: 14. maj 2018 kl. 14.30-17.00
Sted: Mejlgade 51A, 2. sal, 8000 Århus C, hvis du ikke får anden besked
Pris: 375,- kr. inkl. kaffe, the og sødt

Tilmelding

  1. Send en mail med navn, arbejdsadresse og telefonnummer til annestaerk@hotmail.com. Skriv "Pitstop Kaplan" i emnefeltet på mailen.
  2. Indbetal beløbet på konto: 3409 - 10522609

Man er først endelig tilmeldt, når beløbet er indbetalt. Hvis du gerne vil have en faktura, kan du anføre det i din tilmelding.

Kontakt os for at tilmelde dig kurset.
Du kan finde vores andre aktuelle kurser her.