inpraxis
Inpraxis: systemiske og narrative kommunikation og processtyring

Kurser

Hvordan får man dog folk til at tage mere ansvar?

niels aakerstrøm II.jpg

Hvordan får man dog folk til at tage mere ansvar?

Professor Niels Åkerstrøm Andersen

11. november 2019 kl. 14.30-17, Helsingør

Hvordan får man dog medarbejderne til tage mere ansvar?” spurgte en leder en dag i en supervision.

”Hvordan får vi faderen til at tage sit forældreansvar?” spurgte en sagsbehandler

”.. og nu må lederne simpelthen leve op til deres ansvar” sagde en gruppe medarbejdere, som følte sig segnefærdige med en oplevelse af dårligt arbejdsmiljø og for mange og for uklare opgaver og højt sygefravær.

” min leder siger, at jeg tager alt for meget ansvar. Jeg skal lade være med at påtage mig så mange opgaver, for det får bare alle de andre i teamet til at læne sig tilbage” sagde en teamkoordinator på en institution.

I en tid, hvor selvledelse og selvstyring står på programmet på mange arbejdspladser, er drøftelserne om ansvar ikke blevet mindre. Måske er det endnu en faktor, som bidrager til en stadig stigende oplevelse af stress og mistrivsel på arbejdspladser – og i livet i det hele taget ?

Af og til opleves det, som om ansvar er blevet en bold, som alle skubber rundt med, og ingen rigtig kan gribe og sætte i mål. En bold som kan efterlade forkerthedsfølelse, uanset om man tager den for meget eller for lidt.

Niels Åkerstrøm Andersen peger i sin forskning på, hvordan vi lever vi i en tid, hvor mange forskellige ansvarsforståelser lever side om side. Ansvarsforståelser som mødes og brydes og skaber dilemmaer og udspændtheder for både medarbejdere og ledere – og for borgere i velfærdstaten i det hele taget. Udspændtheder, som gør det umuligt at fastslå, hvorvidt man lever eller ikke lever op til sit ansvar.

Som konsulenter har vi været glade for, hvordan Niels Åkerstrøm Andersens ideer bidrager til at nuancere vores forståelse af ansvarsbegrebet. Det gør det muligt at forholde os på varierede måder, når vi skal håndtere den kompleksitet af følelser, dilemmaer og konflikter, der kan opstå i kølvandet af diskussioner om ansvar.

Vi glæder os til at dele en spændende eftermiddag med jer!

Niels Åkerstrøm Andersen er Professor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS. Han en kendt som en sjov og underholdende foredragsholder som sætter fingeren præcist på ømme og genkendelige kulturelle strømninger og tendenser i vores nutid. Hans publikationsliste er imponerende lang!


Praktiske oplysninger

Tid: 11. november 2019 kl. 14.30-17.00
Sted: Stengade 51, 2. sal, 3000 Helsingør, hvis du ikke får anden besked
Pris: 375,- kr. inkl. kaffe, the og sødt

Tilmelding

Tilmeld dig via hjemmesiden eller send en mail med navn, arbejdsadresse, faktureringsoplysninger og telefonnummer til dlj@inpraxis.dk. Skriv "Pitstop Åkerstrøm" i emnefeltet på mailen. Tilmeldingen er bindende og pengene betales ikke retur ved afmelding senere end 1 måned før arrangementet.

Kontakt os for at tilmelde dig kurset.
Du kan finde vores andre aktuelle kurser her.