inpraxis
Inpraxis: systemiske og narrative kommunikation og processtyring

Kurser

Samtaler i kølvandet på voldsomme hændelser

1005.jpg

Inpraxis’ årlige supervisionsseminar:

 

Cand. psych. Thilde Westmark

3. oktober 2019

To af mine medarbejdere er blevet truet af en beboer. De siger, at de er ok. Men deres kolleger er bekymrede for dem. Vi kan måske følge op på det i supervisionen med dig i næste uge? Jeg ved ikke helt, hvordan vi skal få talt ordentligt om det – og hvad min rolle skal være ind i det? Hvordan giver vi plads til kollegernes følelser og bekymringer, uden det vokser til noget uoverskueligt rod? Hvordan sørger jeg for, at vi også får holdt fast i den pædagogiske opgave, selvom de forståeligt er berørte?
(Leder på døgninstitution)

Gennem de senere år har der været et stigende fokus på, hvordan vi håndterer voldsomme hændelser på arbejdspladser. Begreber som defusing, debriefing, re-traumatisering, traumatiske hændelser og medfølelsens pris er i vælden. Samlet set efterlader det ledere og supervisorer med flere dilemmaer, som det kan være vanskeligt at finde vej i.

Med afsæt i noget af den nye forskning indenfor traumer, betragtninger fra belastningspsykologien og konkrete praksisformer fra det systemiske/narrative felt vil Thilde præsentere inpraxis’ konkrete bud på følgende dilemmaer:

  • Hvordan kan vi tage medarbejdernes følelser, bekymringer og oplevelser alvorligt, uden det løber løbsk eller en hektisk stemning spreder sig?
  • Hvor vælger man, hvor meget eller hvor lidt skal man som supervisor gå ind i den konkrete hændelse?
  • Hvordan undgår vi, at samtalerne glemmer borgernes perspektiver og dermed får skabt unødig distance til og frygt for de mennesker (børn, unge og voksen), som har slået, truet eller andet?
  • Hvilke forståelser af traumatiske oplevelser kan vi med fordel trække på?
  • Hvordan kan vi navigere klogt i de forskellige logikker, der følger med et stigende fokus på fx risikoen for sekundær traumatisering af personalet?

Dette seminar henvender sig derfor til supervisorer, ledere, konsulenter og andre, der skal stå for de samtaler, der skal være i kølvandet på en voldsom hændelse – og som både er interesseret i et teoretisk ståsted og konkrete ideer til, hvordan de kan gribe sådanne samtaler an i praksis.

Underviser: Thilde Westmark, cand. psych., supervisor og partner i inpraxis.


Praktiske oplysninger

Tid: 3. oktober 2019 kl. 9-16.
Sted: Stengade 51, 2. sal, 3000 Helsingør, hvis du ikke får anden besked
Pris: 1850,- kr. ex. moms inkl. frokost, kaffe, the og sødt. For 2019-inpraxis-kursister samt ved tre eller flere deltagere fra samme arbejdsplads giver vi 10 procent rabat - dog kun en rabat.

Tilmelding

Tilmeld dig via hjemmesiden. Tilmeldingen er bindende og pengene betales ikke retur ved afmelding senere end 1 måned før arrangementet.

Kontakt os for at tilmelde dig kurset.
Du kan finde vores andre aktuelle kurser her.